Annettes amerikanske cookies

Det er ikke mye som smaker bedre enn store, myke cookies med sjokoladebiter. Og disse er min favoritt! Oppskriften er enkel, det går raskt, og de smaker herlig.

Ingredienser:

8 ss melange

1,25 dl hvitt sukker

0,6 dl brunt sukker

1 ss vaniljesukker

1 egg

3,5 – 4 dl hvetemel.

1/2 ts bakepulver

1/4 ts salt

100 – 150 g melkesjokolade (jeg pleier å bruke Freia sin).

Forvarm ovnen til 180 grader (over og undervarme).

Smelt smøret i microen, i ca 40 sekunder. Det skal være akkurat smeltet, og ikke for varmt.

Bruk en håndmikser/kjøkkenmaskin og pisk sammen sukker og smør til det får en kremet konsistens. Tilsett vaniljsukker og egget; pisk på lav hastighet i 10-15 sek. Pisker du for lenge blir cookiene harde.

Tilsett mel (litt og litt), bakepulver og salt. Miks med en sleikepott til det får en deigete konistens; du skal lett kunne forme deigen, den skal være akkurat mellom “våt” og “tørr”. Tilsett sjokoladebitene.

Rull deigen til 12 store kuler, og sett dem på et brett. Stek dem i 10-15 min til de ser luftig ut, og såvidt har fått litt farge. Ikke stek for lenge, de kommer til å være veldig myke når du tar de ut av ovnen, men konsistensen blir perfekt når de blir avkjølt.

De holder seg i flere dager hvis du oppbevarer i en metallboks. Kan også fryses.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *